10-12 hónapos kortól, Tejfehérjementes, Főzelék - menü | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Csőben sült karfiol

10 hónapos kortól (Júliustól - Októberig)

Hozzávalók:
1 karfiol
10-15 vékony szelet mangalica szalonna vagy sonka
4 tojás
4 dl házi tejföl
pár púpozott ek fehérliszt (BL55)
csipetnyi só
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben előfőzzük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnával, beletesszük a karfiolt. A tojást elkeverjük a sóval, a tejföllel és a liszttel, ha kell egy kis vízzel higítjuk. A masszát ráöntjük a kafiolra, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

Megjegyzés:
A babáknak villával összetörjük és szalonna nélkül tálaljuk. A már önállóan is próbálkozó gyerekekre rábízzuk, hogy mit és hogyan eszik meg belőle.

Ekkora adagból jut a családnak is.