6-8 hónapos kortól, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Püré | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Cékla paradicsommal

6 hónapos kortól (Júliusban, Augusztusban, Szeptemberben) (6-10 hónapos babának)

Hozzávalók:
1-2 kisebb cékla
1 közepes dundi uborka (vagy bármilyen tökféle)
1 nagy nyári alma
1 közepes paradicsom
2 közepes krumpli
1 zellerlevélke
1-2 durva konyhasó (NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )

Először a céklát hámozzuk meg és kockázzuk fel, s kevés vízzel, a zellerlevélkével és a sóval feltesszük főni. Utána a felkockázott krumplit tesszük bele, majd a meghámozott uborkának kivágjuk a magját, s nagyobb kockára vágva azt is beletesszük. Mikor már majdnem kész, beletesszük a meghámozott, magoktól alaposan megtisztított, felkockázott paradicsomot. Megfőzzük, kivesszük a zellerlevelet, majd összeturmixoljuk a tisztított, felkockázott almával.

Tanács:
Érdemes a tisztított paradicsomkockákat lefagyasztani, így kitolható a szezonon kívülre is a készítése. Később bátran használjuk a magunk főzte, tartósítószer nélkül készített paradicsom (ivóWinkinglevet. Ügyeljünk a magokra és inkább szűrjük át,, mielőtt főznénk vele 1 éves kor alatt.

A paradicsom befőzése.