Tyúkhúsleves mindenki kedvére
2008 - 08 - 30 ☀ 01:34 ☀ Kategória:
10-12 hónapos kortól Gluténmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Leves
Leves
10 hónapos kortól (Júliustól -
Februárig)
Hozzávalók:
1 frissen vágott, tisztított 1 éves tyúk húsa, zuzája, szíve, taraja, lába
75 dkg répa ( több sárga és kevesebb fehér vegyesen )
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 ek szemes feketebors
1 tk egész köménymag
5 szegfűszeg
körömnyi babérlevél
ízlés szerint durva konyhasó ( NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
desztilált víz, amennyi jól ellepi
esetleg karalábé, zellergumó, pasztinák
Hozzávalók:
1 frissen vágott, tisztított 1 éves tyúk húsa, zuzája, szíve, taraja, lába
75 dkg répa ( több sárga és kevesebb fehér vegyesen )
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 ek szemes feketebors
1 tk egész köménymag
5 szegfűszeg
körömnyi babérlevél
ízlés szerint durva konyhasó ( NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
desztilált víz, amennyi jól ellepi
esetleg karalábé, zellergumó, pasztinák
A húst feltesszük főni lassú tűzön,
megsózzuk és folyamatosan lehabozzuk, kb. 1,5 - 2 óra
múlva beletesszük a fűszereket és a tisztított
zöldségeket, majd 2 órát főzzük még. A répákat
jó ujjnyi vastagra vágjuk össze, hogy egyforma
méretűek legyenek nagyjából. Mindennek egyszerre
kell megpuhulnia! A hagymát éppen csak mepucoljuk, az
utolsó barna héj is rajta maradhat. Szépen gyöngyözve
kell főnie! Ha kész, kivesszük belőle a
zöldségeket, külön tálaljuk, leszűrjük, a
húsokat melelegen tartjuk. Külön só vízben
főzzük ki a tésztát, metéltet, lúdgége tésztát,
vagy amilyent szeretünk hozzá. A főthúst a
leveshez is ehetjük, de külön szószt is készíthetünk
hozzá, például paradicsom szószt, meggy szószt,
fokhagymás tejszószt.