10-12 hónapos kortól, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Leves | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Tyúkhúsleves mindenki kedvére

10 hónapos kortól (Júliustól - Februárig)

Hozzávalók:
1 frissen vágott, tisztított 1 éves tyúk húsa, zuzája, szíve, taraja, lába
75 dkg répa ( több sárga és kevesebb fehér vegyesen )
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 ek szemes feketebors
1 tk egész köménymag
5 szegfűszeg
körömnyi babérlevél
ízlés szerint durva konyhasó ( NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
desztilált víz, amennyi jól ellepi
esetleg karalábé, zellergumó, pasztinák
A húst feltesszük főni lassú tűzön, megsózzuk és folyamatosan lehabozzuk, kb. 1,5 - 2 óra múlva beletesszük a fűszereket és a tisztított zöldségeket, majd 2 órát főzzük még. A répákat jó ujjnyi vastagra vágjuk össze, hogy egyforma méretűek legyenek nagyjából. Mindennek egyszerre kell megpuhulnia! A hagymát éppen csak mepucoljuk, az utolsó barna héj is rajta maradhat. Szépen gyöngyözve kell főnie! Ha kész, kivesszük belőle a zöldségeket, külön tálaljuk, leszűrjük, a húsokat melelegen tartjuk. Külön só vízben főzzük ki a tésztát, metéltet, lúdgége tésztát, vagy amilyent szeretünk hozzá. A főthúst a leveshez is ehetjük, de külön szószt is készíthetünk hozzá, például paradicsom szószt, meggy szószt, fokhagymás tejszószt.