6-8 hónapos kortól, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Főzelék - menü | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Tyúkhúsleves sütőtökkel

7 hónapos kortól (Szeptember - Januárig ) (7-11 hónapos babának)

Hozzávalók:
1 dl tyúkhúsleves szűrt leve
2 szál sárgarépa
2 krumpli
2 marék sütőtök kocka ( kanadai tök, sonka tök, nagydobosi sütőtök )
leveszöldség vegyesen:
1-2 sárgarépa
1 fehérrépa
1gerezd fokhagyma
1-2 ek tyúk mell


A tisztított, apróra vágott répát felteszem főni a tyúkhúsleves szűrt levében. Ezután belekerül a felkockázott sütőtök, majd a krumpli. Mikor elkészül, hozzáadjuk a főtt leveszöldségeket, majd a főtt tyúk mellének a "nyelvét", a legporhanyósabb, csont melletti részét, az egészet együtt turmixoljuk, s ha meghült, tálaljuk. Esetlegesen még egy kis húslevessel, vagy desztilált vízzel krémesíthetjük.

Tanács:
Később már nem szükséges külön zöldségeket is főzni, hanem csak a leveszöldséget és a kifőtt tésztát villával összetörjük, a húst éles késsel apróra vágjuk.

Megjegyzés:
Magába a húslevesbe is főzhetünk sütőtököt. Ekkor alaposan mossuk meg a héját, s jó tenyérnyi darabban, egészben tegyük bele, mikor már a többi zöldség puhulni kezd, mert a tök gyorsan puhul, s szétesik. Ha ezt látnánk, inkább vegyük ki előbb.

Javaslat:
Ha sütőben sütjük a tököt, zamatosabb lesz. Ekkor pár evőkanálnyit keverjünk a baba ételébe. Figyeljünk, hogy ne kerüljenek bele hosszú rostok!