Tyúkhúsleves sütőtökkel
Főzelék - menü
Hozzávalók:
1 dl tyúkhúsleves szűrt leve
2 szál sárgarépa
2 krumpli
2 marék sütőtök kocka ( kanadai tök, sonka tök, nagydobosi sütőtök )
leveszöldség vegyesen:
1-2 sárgarépa
1 fehérrépa
1gerezd fokhagyma
1-2 ek tyúk mell
A tisztított, apróra
vágott répát felteszem főni a tyúkhúsleves
szűrt levében. Ezután belekerül a felkockázott
sütőtök, majd a krumpli. Mikor elkészül,
hozzáadjuk a főtt leveszöldségeket, majd a
főtt tyúk mellének a "nyelvét", a
legporhanyósabb, csont melletti részét, az egészet
együtt turmixoljuk, s ha meghült, tálaljuk.
Esetlegesen még egy kis húslevessel, vagy desztilált
vízzel krémesíthetjük.
Tanács:
Később már nem szükséges külön zöldségeket is
főzni, hanem csak a leveszöldséget és a
kifőtt tésztát villával összetörjük, a húst éles
késsel apróra vágjuk.
Megjegyzés:
Magába a húslevesbe is főzhetünk sütőtököt.
Ekkor alaposan mossuk meg a héját, s jó tenyérnyi
darabban, egészben tegyük bele, mikor már a többi
zöldség puhulni kezd, mert a tök gyorsan puhul, s
szétesik. Ha ezt látnánk, inkább vegyük ki
előbb.
Javaslat:
Ha sütőben sütjük a tököt, zamatosabb lesz.
Ekkor pár evőkanálnyit keverjünk a baba ételébe.
Figyeljünk, hogy ne kerüljenek bele hosszú rostok!