2-3 éves kortól
, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Desszert | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Pirított tökmag

2-3 éves kortól (Októbertől - Decemberig)

Hozzávalók:
friss sonkatökmag
kevés olaj
csipetnyi kősó
A sonkatök, vagy másik fajta, de érett tök magját, ha kikaparjuk, tisztítsuk meg, s válogassuk ki az érett magokat. A legszebb 5-20 magot tegyük félre vetőmagnak, a többit süssük meg.
Egy serpenyőben kevés olajon ( bio szójaolaj ) , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, nehogy megégessék a gyerekek a szájukat! Nagyon szeretik az ilyen csemegéket.

Figyelmeztetés!
Akkor adjuk, ha már biztonságosan összerágják a magokat!

Javaslat:
Ha nem fogyna el frissen a mag, sütés nélkül, kimosva, szárítva eláll egy évig, s később is fogyasztható.


1. A kikapart magokat tisztítsuk meg. Nem kell megmosni.


2. Egy kevés olajjal keverve tegyük serpenyőbe.


3. Pirítsuk meg!


4. Kis tálkába osszuk szét, hogy mindenkinek jusson.