8-10 hónapos kortól, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Püré | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Átmeneti karalébépüré

9 hónapos kortól (Júliustól - Novemberig) (9-11 hónapos babának)

Hozzávalók:
1 maroknyi darabolt karalábé
2-3 közepes méretű krumpli
1 maroknyi darabolt célka
2 szál sárgarépa
2-3 gyermekláncfű levélke
kis darab fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi durva konyhasó
1 evőkanálnyi tyúkhúr levél (vagy saláta)
1 alma
desztillált víz

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. Utána a répákat vékonyan szeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, a karalábét felkockázzuk, krumplit cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a gyermekláncfű levelet, annyi vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi, megsózzuk, s feltesszük főni. Kb. 10-15 perc után lezárjuk és fedő alatt hagyjuk bepuhulni.
Miután bepuhult, a kevés tyúkhúrral és a tisztított, feldarabolt almával turmixoljuk, vagy villával összetörjük.
Ha villával törjük össze a főtt zöldségeket, akkor az almát reszeljük, a tyúkhúrt pedig nagyon apróra vágjuk fel éles késsel.

Megjegyzés:
Mivel a karalábé, mint a káposztafélék általában, édeskés-kesernyés ízű. Ezt nem minden gyermek kedveli tisztán, ezért a káposztafélék bevezetésénél ajánlatos a márt kedvelt zöldségekkel, vagy zöldségkeverékekkel kombinálni.
Idővel növeljük a káposztafélék arányát, majd később már önálló ételeket készítük velük ( karalábé leves, kelkáposzta főzelék stb. ) , de akkorra már gyermekeink önállóan próbálnak enni.

Javaslat:
Még ízletesebb, ha egy darab sonkatököt is főzünk bele.