8-10 hónapos kortól, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Leves | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Lencseleves a szerájból

8 hónapos kortól (egész évben)

Hozzávalók:
2 csésze bio vöröslencse
1 kis fej vöröshagyma
1 kk morzsolt borsmenta levél
1 tk liszt (kukorica vagy búza )
1 ek olaj
1-2 dl paradicsomlé (saját befőzésből, tartósítószer mentesen )
pár szem durva konyhasó-kristály (NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
A beáztatott vöröslencsét feltesszük főni (az esetleges héjmaradványok eltávolítása után) egy kis fej vöröshagymával és egy csipetnyi sóval. Amikor megpuhult a hagymát kivesszük belőle. Olajon 1 kk morzsolt borsmenta levelet kicsit megfuttatunk, majd lisztet hintünk rá, összekeverjük és ezzel rántjuk be a levest. Ezután ízlésünk szerinti mennyiségű paradicsomlével öntjük fel. Ha szükséges vizet önthetünk még hozzá, de ez egy sűrűbb állagú leves egyébként.

Megjegyzés:
A vöröslencse héja könnyen leválik, és anélkül kerül kereskedelmi forgalomba. Így nem puffaszt.
Kukorica liszttel sűrítve jól illeszthető a gluténmentes diátába is.

Tanács:
A baba korához mérten pürésítjük, de egyébként is hamar szétfő a lencse (kb. 15 perc).
A hüvelyeseknek, így a lencsének is magas a fehérje tartalma, inkább ne adjunk hozzá húst, hogy ne terheljük túl a kicsi emésztőrendszerét.
1 éves kortól egy csipetnyi őrölt fehérborssal fűszerezhetjük.
3 éves kortól kínáljunk hozzá lángost.