Gyümölcsleves Miki módra
11 hónapos kortól (Novembertől -
Januárig)
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
10-15 szem aszalt meggy
3-5 szem aszalt szilva
1 ek házi tejföl
3 ek házi aluddtej
2 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 darabka egész fahéj
3 darab egész szegfűszeg
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
10-15 szem aszalt meggy
3-5 szem aszalt szilva
1 ek házi tejföl
3 ek házi aluddtej
2 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 darabka egész fahéj
3 darab egész szegfűszeg
Először az aszalványokat beáztatjuk egy fél
órára. Utána a megtisztított, hámozott almát is
hozzáadjuk és feltesszük főni a fűszeres
lében. Félidőben habarjuk be a következő
módon.
A lisztet elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és az aludttejjel. Óvatosan keverjük, hogy csómómentes legyen. Fokozatosan higítsuk mindig egy kevés levet hozzáadva a levesből. Ezzel habarjuk be a levest. Addig főzzük, míg besűrűsödik és már nem érezzük a liszt ízét.
Tálalásnál eleinte még turmixoljuk, majd később csak villával törjük össze, és daraboljuk a nagyobb gyümölcsöket.
Javaslat:
Gazdagítsuk zabpehellyel, vagy főt rizzsel. Ha hozzákeverjük csak, akkor alaposan keverjük el és a zabpehely esetében várjunk amíg megduzzad, megpuhul. Ez a zabpehely esetében a többi gabonapehelyhez gyorsan végbemegy.
Kép ...
A lisztet elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és az aludttejjel. Óvatosan keverjük, hogy csómómentes legyen. Fokozatosan higítsuk mindig egy kevés levet hozzáadva a levesből. Ezzel habarjuk be a levest. Addig főzzük, míg besűrűsödik és már nem érezzük a liszt ízét.
Tálalásnál eleinte még turmixoljuk, majd később csak villával törjük össze, és daraboljuk a nagyobb gyümölcsöket.
Javaslat:
Gazdagítsuk zabpehellyel, vagy főt rizzsel. Ha hozzákeverjük csak, akkor alaposan keverjük el és a zabpehely esetében várjunk amíg megduzzad, megpuhul. Ez a zabpehely esetében a többi gabonapehelyhez gyorsan végbemegy.
Kép ...