Meggyes - almás túródeszert
2008 - 10 - 17 ☀ 20:41 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Gluténmentes
Húsmentes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Desszert Főzés nélkül
Desszert Főzés nélkül
8 hónapos kortól (Októbertől -
Januárig)
Hozzávalók:
2-3 alma
5-10 szem aszalt meggy
2 ek házi túró
csipetnyi őrőlt fahéj
Hozzávalók:
2-3 alma
5-10 szem aszalt meggy
2 ek házi túró
csipetnyi őrőlt fahéj
A meggyszemeket áztassuk be egy kis desztillált vízbe
pár órára. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk,
hozzáadjuk a beáztatott meggyszemeket ( az esetleges
magok nélkül ) , a túrót és a fahéjat, majd
turmixoljuk.
Javaslat:
A beáztatott meggyről megmaradó levet itassuk meg gyermekünkkel.
Megjegyzés:
Ha meggyéréskor még nem kezdtük meg kisbabánk hozzátáplálását, érdemes aszalt, esetleg fagyasztott meggyet eltennünk, hogy később adhassunk neki. A meggyet kedvelik a gyermekek.
Akkor adjuk, amikor a többi gyümölcs már leérett, hisz a friss, mindig a legjobb.
Az aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha szükséges áztassuk be.
Javaslat:
A beáztatott meggyről megmaradó levet itassuk meg gyermekünkkel.
Megjegyzés:
Ha meggyéréskor még nem kezdtük meg kisbabánk hozzátáplálását, érdemes aszalt, esetleg fagyasztott meggyet eltennünk, hogy később adhassunk neki. A meggyet kedvelik a gyermekek.
Akkor adjuk, amikor a többi gyümölcs már leérett, hisz a friss, mindig a legjobb.
Az aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha szükséges áztassuk be.