2-3 éves kortól
, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Főzelék - menü | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Édes-savanyú a nagyoknak

2 éves kortól (Júliusban, Augusztusban, Szeptemberben)

Hozzávalók:
3 nagy alma
1 zellerlevélke
2-3 kisebb paradicsom
1 gerezd fokhagyma
3-4 ek bio szója olaj
0,5 kg pulyka mell felkockázva
1 fej vöröshagyma
2 ek teljeskiőrlésű tönköly liszt ( termelői 710-es )
1 tk masala
csipetnyi chayenne bors
csipetnyi durva konyhasó ( tapadásgátló nélkül, mert az cián tartalmú )
Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, a paradicsomnak lehúzzuk a héját, kikaparjuk a magját és a húsát feldaraboljuk. Feltesszük főni a zellerrel és a fokhagymával. Víz csak akkor kell, ha paradicsomnak nincs elég leve. Összeturmoxoljuk.
Az olajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, megsózzuk, tovább pirítjuk a hússal fedő alatt. Ha zsírjára sül, meghintjük a liszttel, összekeverjük, hozzáadjuk a turmixot, megfűszerezzük és készre főzzük. Ha kell öntünk alá egy kis vizet.