10-12 hónapos kortól, Húsmentes, Tojás nélkül
, Leves | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Hamis zellerkrémleves

10 hónapos kortól (Júliustól - Októberig)

Hozzávalók:

1 csokor zellerzöld
3 közepes krumpli
1 kk konyhasó
3 ek bio teljeskiőrlésű búza liszt
2 ek házi tejföl
5-6 ek aludttej ( esetleg 1 pohár tejföllel )
szárított, porított medvehagyma

A zellerzöldet egy kevés vízzel, konyhasóval puhára párolunk, hozzáadjuk a krumplit apróra kockázva, majd azzal együtt készre pároljuk. Hagyjuk hülni, turmixszal pépesítjük, elkeverjük a liszttel, a tejföllel, és az aludttejjel, s felöntjük annyi vízzel, amennyire sűrű levest szeretnénk. Minimum 1 liter vízzel. Az utánasózást a víz mennyisége határozza meg. Kevergetve forraljuk fel és főzzük készre, mert hajlamos odakapni, leégni. Tálalásnál a fogyasztási hőmérsékletre hült levest frissen pirított kenyérkockára merjük, szárított, porított medvehagymával meghintjük és azonnal fogyasztjuk. Gyermekek esetében apránként adjuk a kenyeret és a levest, mert különben a szétázott kenyeret nem biztos, hogy szívesen fogyasztják.

Megjegyzés:
Ha fagyasztóba teszünk el zellerzöldet, akkor a téli időszakban is készíthetünk, ha nincs zellergumónk.