Kajdenát - lisztes tojás
2009 - 05 - 24 ☀ 08:42 ☀ Kategória:
1-1,5 éves kortól
Sütemény - tészta
1,5 éves kortól (egész
évben)
Hozzávalók:
5 tojás
10 ek liszt ( ami lehet tisztán bio fehérliszt, vagy teljeskiőrlésű tönköly liszt, vagy ezek keveréke )
kb. 0,5 dl házi ( teljes ) tej
csipetnyi konyhasó
zsír a sütéshez ( mangalica, liba )
Hozzávalók:
5 tojás
10 ek liszt ( ami lehet tisztán bio fehérliszt, vagy teljeskiőrlésű tönköly liszt, vagy ezek keveréke )
kb. 0,5 dl házi ( teljes ) tej
csipetnyi konyhasó
zsír a sütéshez ( mangalica, liba )
A tojást csipetnyi sóval felverjük. Nem kell sósnak
lennie, mert azt használjuk ki, hogy a kevés só a
tejcukor édes hatását fokozza. Kanalanként
hozzákeverjük a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ha
túl sűrű lenne, higítsuk a tejjel.
Végeredmény képpen egy sűrű palacsinta
tésztát kell kapnunk. Ezt zsírban kisütjük, de egy
magasfalú lábosban, többször átkeverve, majd hagyjuk
összeállni, így végül vastag leveles lisztes tojást
kapunk.
Megjegyzés:
Ezzel a módszerrel szaporították eleink a rántottát.
Javaslat:
Fogyaszthatjuk savanyúsággal, salátával is, de a gyermekek a lekváros változatot kedvelik.
Megjegyzés:
Ezzel a módszerrel szaporították eleink a rántottát.
Javaslat:
Fogyaszthatjuk savanyúsággal, salátával is, de a gyermekek a lekváros változatot kedvelik.