10-12 hónapos kortól, Erősítő, Húsmentes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Desszert | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Zabpelyhes-gyümölcsös túrókrém - téli változat

11 hónapos kortól (Októbertől - Decemberig)

Hozzávalók:

2 alma
1 ek lágy ( apró szemű ) bio zabpehely
3-4 ek házi túró
1 ek bodzabogyó szörp
1 kk bio karobpor
A zabpelyhet előzőleg a bodzabogyó szörppel és egy kevés desztillált vízzel leöntjük, s hagyjuk, hogy beszívva a folyadékot megpuhuljon.
Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a túrót, a karobport. Az egészet turmixoljuk, de ne teljesen pépesre.
Később elég lehet az almát megreszelni és a többit áttörni villával, majd az egészet alaposan összekeverni.
De gusztusosan tálalhatjuk úgy is, hogy a reszelt alma kerül alulra, rá a beáztatott zabpehely, majd az áttört túró, amire rászitáljuk a karobport. Rábízhatjuk gyermekünkre, hogy összekeverje.

Javaslat:
Ha nem készítettünk szörpöt, akkor vásárolhatunk bio minőségben, vagy több vizet használunk és egy csipetnyi őrölt fahéjat.

Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!